ALT DU BØR VITE OM TONGKAT ALI - INTRODUKSJON

Tongkat Ali kommer fra Eurycoma Longifolia-busken – eller rettere sagt fra buskens røtter. Denne planten finnes i Sørøst-Asia, i land som Burma, Thailand, Indonesia og andre. Selve planten smaker ekstremt bittert, noe som også gjenspeiles i plantens navn på flere språk. Det er imidlertid ikke bare bitterhet denne planten byr på. Det har blitt konsumert i årevis i både Malaysia, Indonesia og Vietnam. Her til lands har man både brukt Tongkat Ali til å brygge te med, samt kokt den og gjort den til en salve, men kan spre det på huden – begge deler er ellers noe som jevnlig gjøres i stor stil i lokalsamfunn. Du vil også oppleve at folk bruker det direkte i mat, hvor du rett og slett skjærer noen skiver av roten. Bruken av Tongkat går flere hundre år tilbake, hvor den har blitt konsumert i Indokina i lang tid. Folk har konsumert det på flere forskjellige måter, for eksempel der te har blitt brygget på planten. Det har også blitt trukket ut ekstrakter fra det, som så har blitt gjort til en pasta som har blitt smurt på kroppen, eller blandet inn i mat. Folk har til og med nettopp tatt skiver av roten og brukt den direkte i maten. Men før vi går alle Gordon Ramsay på det, vil vi bare advare deg om at planten er ekstremt bitter. I dag er måten du konsumerer denne planten på blitt modernisert, hvor vi fyller ekstraktet i kapsler, slik at det fortsatt er lettere å kontrollere dosen, i stedet for å stå og brygge Tongkat-te i kantinen på jobb

HVA ER DU TONGKAT ALI

Tongkat Ali kommer fra en plante kalt Eurycoma Longifolia, som mest av alt minner om en høy busk. Den kalles også Eurycoma Longifolia Jack eller Longjack, og kan bli opptil 10 meter høy. Ekstraktet som brukes i kosttilskudd kan fås fra alle deler av planten, men det er mest konsentrert i roten, og minst konsentrert i bladene. Hvilke deler av planten du bruker er litt forskjellige, avhengig av hvor i verden du er. Tradisjonene varierer, og man ser overveiende at man i Vietnam ofte bruker blomstene og fruktene fra busken til én ting, og roten til noe annet. Mange lokale områder bruker planten til ulike ting, men det som virkelig har åpnet verdens øyne for Tongkat Ali er ekstraktet som kan utvinnes fra roten. Det er også dette ekstraktet vi bruker i produktene våre, uansett om du kjøper det rene ekstraktet eller kapslene våre. Vi bruker ekstrakter fra roten for å sikre en så høy konsentrasjon som mulig av virkestoffene i planten, så vi sikrer at våre kunder alltid får et best mulig produkt. IBåde ekstraktet vårt og kapslene våre inneholder så ren og potent Tongkat som mulig, noe som også er grunnen til at kapslene våre kun inneholder det rene ekstraktet, og ingen andre “fyllstoffer” eller tilsatte ingredienser. På denne måten kan du sikre at kroppen din får akkurat det den trenger, uten tilsetningsstoffer.

HVOR VOKSER EURYCOMA LONGIFOLIA?

Eurycoma Longifolia vokser i Sørøst-Asia, og først og fremst i Indonesia, Malaysia og Vietnam. Den finnes også i Myanmar, Kambodsja, Thailand og Filippinene. Du kan finne planten i det fri, i jungelområder og skog i disse områdene. På grunn av plantens popularitet, blir den i økende grad dyrket for å holde tritt med den globale etterspørselen. Det går imidlertid mange år fra en plante først begynner å spire, til den faktisk er klar til å bli omgjort til ønsket preparat. At Eurycoma Longifolia vokser på svært begrensede steder gjør også at det er vanskelig å produsere nok Tongkat Ali til å tilfredsstille verdens behov. Det er rett og slett mer etterspørsel enn tilbud for øyeblikket. Og det hele blir ikke enklere av at selve høstingen av Eurycoma Longifolia også er ekstremt vanskelig. Fordi planten vokser i tette jungelområder, er det ikke en plante hvor du bare finner en skurtresker. For å høste planten må du angi hvor den vokser. Og det betyr at du raskt befinner deg i selskap med slanger, giftige insekter, store katter og andre ting som gjør prosessen mildt sagt vanskelig. Og det er ikke nok bare å plukke bladene. Den ettertraktede delen av planten er, som tidligere nevnt, selve roten. Derfor må det graves fritt – ofte ved hjelp av små håndverktøy, hvorpå roten skal fraktes ut av jungelen igjen. Så for så vidt er det en hard og farlig dag på kontoret. Og hvis du så legger til at alt dette er gjort i en varme og fuktighet som ville fått selv den verste danske hetebølgen til å blekne, så er det bare å ta hatten av for de dyktige menneskene som dag etter dag vandrer ut i jungelen for å finne røttene til disse fantastiske plantene. Og hvis du ikke er lokalkjent, kan du like gjerne gi opp jakten på planten. Ikke alle planter kan brukes, for hvis du vil ha et best mulig produkt, og samtidig ønsker at det skal være noe å høste i fremtiden, høster du kun Eurycoma Longifolia som har nådd en viss alder. I vårt tilfelle hele 5 år. Ofte vil det vokse flere planter på samme sted, og her er det viktig at de lokale «bøndene» holder et skarpt øye med området. Nettopp derfor har de beste bøndene også detaljerte registreringer av hvor de høstet, hvilke andre planter de sådde i nærheten, og hvor gamle de ser ut til å være. På denne måten kan de holde kontroll på området, og sørge for at de alltid kan finne de beste røttene for produksjonen.

HVORDAN TONGKAT ALI ER PRODUSERT

Den høyeste konsentrasjonen av de aktive stoffene finnes som nevnt i roten til Tongkat Ali-planten, som selvsagt er grunnen til at vi kun bruker roten i vår produksjon. For å lage ekstrakt legges røttene i et kar med 120 grader varmt vann, hvor det etter flere timer kan trekkes ut en pasta fra innholdet i roten. Hele «opkoget» lages med hyppig omrøring og filtrering, så på denne måten sikrer du at du får i deg mest mulig. Med så høy etterspørsel etter Tongkat Ali, og så vanskelige høsteforhold, er det viktig at minst mulig går til spille i produksjonen vår. Samtidig er det essensielt for oss at våre kunder får best mulig kvalitet, som er årsaken til den grundige tørkeprosessen som følger. For å sikre at du betaler for minst mulig vann og fuktighet i produktet, tørkes pastaen etter koking ved å sprøyte den ut i et varmekammer, med en luftstrøm på 170 grader. På denne måten blir pastaen til slutt til et fint og tørt pulver, hvor mest mulig fuktighet og vann fjernes. Denne tørkeprosessen er viktig for kvaliteten på sluttproduktet, og er avgjørende for at Tongkat Ali vi sender ut til våre kunder for å oppfylle våre strenge kvalitetskrav. Derfor varer prosessen i hele syv timer, og om nødvendig gjentas den til produktet er helt perfekt og klart til å sendes. Det du sitter igjen med, etter denne forsiktige og tidkrevende prosessen, er et 100 % naturlig produkt, av høyeste kvalitet, som er klart til å pakkes og sendes ut til fornøyde forbrukere over hele verden. I tillegg til å få et mer potent sluttprodukt, sørger tørking også for at varens holdbarhet økes. Jo mer fuktighet som fjernes, jo lenger kan produktet vare. Og med et produkt som er så vanskelig å høste, og som krever så mye produksjonsarbeid, er det viktig å kaste bort minst mulig. Både i jungelen, i produksjonen, og også hjemme på kjøkkenet.

HVILKE TYPER TONGKAT ALI-PRODUKTER ER DET?

Når du søker rundt på nettet, vil du sannsynligvis kunne finne Tongkat i mange forskjellige former. Du kan for eksempel få en pulverkaffe med Tongkat-ekstrakt, på samme måte som du også kan finne kosttilskudd der det er en del av flere andre ingredienser. På denne måten kan forhandlere «pakke» et produkt eller noen kapsler, med en rekke billigere ingredienser, og konsekvent hevde at produktet inneholder Tongkat. Det kan imidlertid være vanskelig for forbrukerne å se om du faktisk får det du betaler for, og om dosen faktisk er riktig. Hos oss har vi imidlertid valgt at vi kun ønsker å selge det rene produktet, fordi det på denne måten er lettere for våre kunder å kunne dosere det etter behov – og slik slipper du også å betale for bulkmidler eller multivitaminer, som legges ofte i disse blandingene.
Totalt sett kan du få ren Tongkat Ali i to forskjellige former; Ekstrakt Kapsler
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euis Vi vet at alle mennesker er forskjellige, og for å gjøre det så enkelt som mulig for våre kunder – og selvfølgelig også fordi vi ønsker at produktet vårt skal passe best mulig inn i folks liv, har vi valgt å tilby Tongkat Ali i Danmark i både kapsler og som rent ekstrakt. mod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Tongkat Ali-ekstrakt

Ekstraktet er det rene pulveret som kommer fra produksjonen. Det er helt det samme produktet som vi fyller i kapsler, men noen foretrekker å ha det rene ekstraktet, fordi man på denne måten kan dosere det veldig presist, og også lettere bruke det i andre ting. Det kan for eksempel være i kaffe – selv om du bør være klar over den ekstremt bitre smaken til Tongkat Ali. Så hvis du er typen som bruker melk og fire sukkerbiter i en cafe latte, har du sannsynligvis det bedre med kapsler.

Tongkat Ali kapsler

Kapslene er veldig populære, da de er enkle å dosere. Tar du Flere ulike kosttilskudd er det ofte mer overkommelig å ta kapsler og tabletter, fremfor å stå og måle og veie ulike typer pulver. For mange er det også lettere om de for eksempel skal være borte et par dager, fordi de på denne måten kan pakke inn kosttilskuddene de trenger de dagene de er borte, og slipper å slepe rundt på en hele apoteket i kofferten. Mange velger også å kjøpe kapslene, da du på denne måten slipper å forholde deg til den veldig bitre smaken av preparatet, da du fort bare kan svelge dem.
Uansett om du er ute etter kapsler eller det rene ekstraktet, kan du alltid være sikker på at du kan dekke dine behov hos oss, og kjøpe Tongkat i best mulig kvalitet – og til fornuftige priser.

De forskjellige egenskapene til Tongkat Ali

Siden Tongkat Ali er et naturprodukt, og du ønsker å beholde dette prinsippet så mye som mulig, krever det også at du har en litt annen måte å måle produktets kvalitet på. Siden man aldri kan være 100 % sikker på hvor ekstraktet er i produktet, er det valgt å måle kvaliteten ut fra produksjonsmetoden – og mer spesifikt ut fra hvor mye rødt er brukt. Det vil si at hvis du bruker 100 kilo rot i produksjonen, og sitter igjen med 1 kilo rent ekstrakt, har du å gjøre med en kvalitet som heter 100:1. Tørker du ekstraktet ytterligere, og får enda mer fuktighet og vann ut av produktet, kan du ende opp med kun en halv kilo ekstrakt, noe som betyr at en halv kilo ekstra fuktighet er fjernet. Det er forholdet 200:1. For å sikre at våre kunder faktisk får det de betaler for, selger vi kun Tongkat Ali av høyeste kvalitet – nemlig 200:1. Så vær forsiktig når du kjøper Tongkat Ali andre steder, da det kan være et mindre potent produkt av lavere kvalitet. Dette er ekstremt viktig hvis du kun ser på prisen på produktet. Det sier seg selv at du kan selge et «tynnere» produkt betydelig billigere enn det rene produktet. Så når du sammenligner priser, sørg for at du samtidig holder kvaliteten opp til hverandre.

Oppfordring til handling

På grunn av den økende etterspørselen etter Tongkat Ali av god kvalitet, kan det ofte være vanskelig for forhandlere å ha nok varer i hyllene. Dette blir selvsagt ikke lettere av den langsomme høstingen, at plantene må være minst fem år gamle, og at produksjonen kan ta dager å fullføre. Dette kan ofte føre til at produsenter prøver å ta noen snarveier her og der, for å sikre omsetningen. Disse snarveiene er dessverre ofte i form av et kvalitetsfall, så forbrukerne får et dårligere produkt, som ikke er like potent. Vi kunne valgt å gå denne veien, men vi synes det viktigste er at vi holder så høy kvalitet som mulig. Vi ønsker ikke å gå på akkord med kvaliteten for våre kunder, og vil heller jobbe hardt for at vi skal ha mest mulig av produktet på lager, slik at våre kunder både kan ha et stabilt sted å kjøpe kosttilskuddene sine, uten bekymrer seg for kvaliteten. Når det er sagt, er det selvfølgelig også viktig å si at selv om vi gjør alt vi absolutt kan, er vi også i hard konkurranse med andre Tongkat Ali-forhandlere. Derfor kan det være lurt å kjøpe rikelig når produktet er på lager, så du slipper å bekymre deg om du går tom. Når du kjøper produktet hos oss er du alltid sikker på at kvaliteten er i orden, og at så mye fukt som mulig er fjernet. I tillegg til å sikre høy kvalitet – hver gang – sørger det også for at varen din har lang holdbarhet, slik at du trygt kan kjøpe et stort beløp. På denne måten unngår du å gå tom, og du slipper å bekymre deg for at aksjen din blir for gammel.

FAQ

Hva er din Tongkat Ali? Tongkat Ali er et ekstrakt som kommer fra Eurycoma Longifolia-planten (også kalt Eurycoma Longifolia jack). Det er et naturlig produkt som har blitt konsumert i flere tiår, av mange forskjellige grunner.
Hvor kan du kjøpe det Du kan kjøpe Tongkat Ali i Danmark i noen utvalgte helsebutikker og på nett. Vårt ønske er å opprettholde god kvalitet og lave priser for våre kunder, slik at de har et trygt sted å handle.
Er Tongkat Ali lovlig? Ja, det er helt lovlig. Markedet var ikke spesielt regulert, så du bør passe deg for kopier.
Er det kun for menn Selv om det historisk sett først og fremst har vært menn som har brukt Tongkat, kan ekstraktene brukes av både menn og kvinner.
Hvilke alternativer finnes det til Tongkat? Rundt omkring vil du kunne finne forskjellige preparater som hevder å gi samme effekt – og noen av dem kan kanskje også gjøre det. Fordelen med Tongkat er at det er et rent naturprodukt, så du vet at det ikke er tilsatt andre ting som kan være skadelig for deg og kroppen din.