Produksjon

Introduksjon

På denne siden vil du kunne lese om forskjellig informasjon som er relevant til hvordan vi produserer Tongkat Ali fra røttene til planten Eurycoma Longifolia og vi vil gå inn på ting som hvordan vi høster røttene, hvordan vi gjør det om til pulver for kapslene våre og mye mer. Her vil du få teknisk informasjon som kan være nyttig om du ønsker å være litt mer informert når det kommer til produksjonen av Tongkat Ali.

Det finnes også mer informasjon om produksjon og prosessen bak på informasjonssiden vår som du kan finne her. På denne siden vil du som sagt få god informasjon om hvordan høsting og produksjon av Tongkat Ali gjøres fra vår side, så vi håper at du finner denne prosessen interessant!

Her kan du kjøpe god Tongkat Ali!

Hvordan høstes Tongkat Ali

Tongkat Ali høstes først og fremst ved å skånsomt plukke opp plantevekstene for å så hente ut røttene. Det er tross alt røttene fra veksten Eurycoma Longifolia som brukes for å kunne produsere Tongkat Ali. Dette gjøres kun etter at vi har sjekket kvaliteten på vekstene. Om de ikke er modne nok, eller ikke har høy nok kvalitet, så plukker vi ikke vekstene opp og heller lar de modne/bli igjen.

Når dette er gjort, så gir vi røttene en rangering ut ifra kvaliteten på dem. Dette er viktig for at vi skal kunne forsikre oss om at kvaliteten møter vår minimumstandard. Rangeringen er også viktig slik at vi vet om vi burde kombinere to røtter som er i litt lavere rangering for å oppnå samme kvalitet på pulveret vårt eller ikke.

Vi passer også på at plantene som vi bruker røttene til er 7 år eller eldre. Dette er alderen på plantene der røttene er store nok og passer til vårt bruk. Om vi tar ut røttene før de er modne, så er det ikke noen garanti for at kosttilskuddet fungerer slik som det skal da de vil ha særdeles lavere innhold av antioksidanter, proteiner og Eurycomanone.

Finn ut alt om kvaliteten på Tongkat Ali her.

Eurycoma Longifolia Treet

Dette er flere steg som er utrolig viktige for vår kvalitetssikring når det kommer til den ønskede kvaliteten vi vil ha på Tongkat Ali som vi tilbyr deg. Prosessen vår har gjort det slik at vi har Tongkat Ali av den aller beste kvaliteten på det europeiske markedet.

Hvordan vi produserer Tongkat Ali fra røttene

Hvordan produserer man Tongkat Ali Ekstrakt?

Som du nå sikkert forstår, så er det kun røttene som brukes for å produsere Tongkat Ali. Men, i sin naturlige form, så er det ikke mulig å bruke de til noe særlig annet enn å trekke biter av dem i kokende vann og bruke vannet som te slik de gjorde på medisinsk vis i asia før i tiden. På en måte, så er dette begynnelsen av prosessen vår.

Vi deler først opp roten i biter, noe som er viktig for at vi skal kunne dra ut essensen av det som er i roten. Roten legges deretter i enten kaldt eller varmt vann først, og omtrent kokende vann etterpå der den skal trekkes slik som de gjorde for mange hundre år siden ta roten ble brukt som en helsefrembringende te. Bitene av roten kan da trekkes over lang tid slik at alt det gode i den blir dratt ut.

Neste steg er da å knuse røttene sammen i vannet de er trukket i for å lage en såkalt ‘slurry’ (våt masse). Dette gjøres igjen for å kunne dra ut alt innholdet som roten har å by på, og for å gjøre det enklere å gjøre det hele om til pulver, som er hva vi skal gå inn på i neste paragraf.

Spraytørking av Tongkat Ali for å lage pulverekstrakt

Tongkat Ali er ikke et produkt slik som Omega-3 kapsler der man bruker våtekstrakt i kapsler, siden Tongkat Ali absorbers raskere inn i kroppen om den er i pulverform. Men hvordan gjøres denne slurryen om til pulver? Mange vil nok tro at man bare legger denne våte massen i et tynt lag i solen eller et varmt rom, noe man for eksempel gjør med soltørkede tomater, men når det kommer til kosttilskudd så er det veldig vanlig å bruke en metode som kalles spraytørking. Og dette er akkurat den metoden vi har tatt ibruk.

Spraytørking høres kanskje litt motstridene ut i navnet, i og med at det er både spray og tørking, men vi kan forklare dette. Man sprayer nemlig ikke med væske. Dette er nemlig en metode der man tørker materie superraskt ved hjelp av supervarm kass som ‘’sprayes’’ på materialet. Dette er en foretrukket metode for å tørke mange sensitive råvarer og brukes til ting som mat og farmasøytiske produkter.

Grunnen til at spray nevnes i denne tørkeprosessen er nemlig fordi at den bruker væske, men væsken blir så superopphetet at den kommer ut som damp og gass. Materialet som skal spraytørkes legges i en tønne eller syklontønne for å så bli sprayet flere ganger med denne dampen/gassen frem til den kommer frem til en pulverform.

Selv om denne prosessen kanskje høres litt teknisk ut, så trenger du ikke å bekymre deg. Mange produkter slik som pulverkaffe, melkepulver, krydderier, vitaminer, frokostblandinger og mye mye mer har vært gjennom en slik spraytørking så du har definitivt konsumert noe som har vært gjennom denne prosessen før. Dette er en helt trygg og uskadelig måte å gjøre noe om til pulver slik at det blir lettere å konsumere. Noen alternativer til Spraytørking er for eksempel frysetørking, noe som også har blitt brukt i mange år når det kommer til mat. Vi prøver å ikke bruke frysetørking da Tongkat Ali pulveret er sart og kan lett miste kvaliteten som vi ønsker på våre produkter. En annen metode er ‘drum drying’ der produktene legges inn i store tønner som varmes opp og roteres for å skape pulver av materialet som ligger inni.

Fylle pulveret inn i kapsler

For å kunne fylle Tongkat Ali pulveret inn i kapsler, så er det to måter å gjøre det på. Enten sterilt via hånd, eller via maskiner.

Når man putter pulverisert materiale inn i kapsler for hånd, så er det veldig viktig at alt er sterilt. Personen som putter pulveret i kapselen befinner seg i et sterilt rom med sterile hansker på. Kapslene er som regel todelte og man må putte pulveret inn i en side av kapselen før man setter de sammen. Dette gjøres med en stødig hånd over en milligramvekt slik at man putter helt riktig mengde pulver inn i kapslene for menneskelig bruk. Mange liker denne metoden.

Den andre metoden er på industriell skala og er mest brukt i verden; nemlig via maskiner. Disse maskinene gjør akkurat hva vi mennesker gjør, men med mer presisjon og under mer sterile omgivelser. Når man bruker maskiner til å fylle disse kapslene, så er det laserpresisjon på hvor mange milligram som skal inn i kapslene, og kapslene kan masseproduseres.

Noen folk foretrekker at deres kosttilskudd og andre preparater blir gjort med maskiner, mens andre foretrekker det som kalles ‘’a human touch’’. Uansett så er dette to metoder som er like gode, og som ikke vil ha noen effekt på kvaliteten av pulveret som kommer seg inn i kapslene. Den eneste forskjellen er hvor raskt kapslene kan fylles opp og produseres. For Tongkat Ali, så betyr ikke denne forskjellen noe særlig da vi kun velger de røttene som har aller høyest kvalitet og bruker tid på å produsere et godt pulverekstrakt, så våre kunder skjønner at de må være raske til å bestille siden det er et begrenset antall av høykvalitets Tongkat Ali hos oss.

Uansett hvilken metode du foretrekker, så er det viktig å forstå at dette ikke har noe med kvaliteten på noe produkt, kun hvor raskt det kan produseres og dyttes ut!

Kjøp Tongkat Ali hos oss

Vi har den aller høyeste kvaliteten av Tongkat Ali du kan finne på markedet akkurat nå, og dette kommer av at vi høster røttene kun fra de aller beste Eurycoma Longifolia plantene, samtidig som at vi har en skånsom metode for å gjøre disse røttene om til pulver mens vi beholder så mye Eurycomanone og andre biokjemiske innholdsstoffer som er viktige for Tongkat Ali som mulig.

I tillegg så har vi superrask levering, og om noe skulle hende med forsendelsen din, så har vi også et fantastisk kundeserviceteam som vil kunne hjelpe deg med det du skulle trenge. Dette kommer av at vi er en av de største Tongkat Ali forhandlerne i Europa, og vi ønsker å holde plassen som den største og beste i mange år fremover.

Det er ganske stor pågang og siden røttene vi bruker i våre kapsler er av absolutt høyeste kvalitet, så lønner det seg å kjøpe fra oss når du ser at vi har varene på lager. De blir utsolgt utrolig fort og det kan ta tid for oss å få nye varer på grunn av vår kvalitetssikring av Tongkat Ali. Det er viktig at du bruker Tongkat Ali med høy kvalitet for å få den ønskede effekten du er ute etter, og hos oss vil du ikke bli skuffet!

hvorfor kjøpe Tongkat Ali hos oss