Alt du trenger å vite om Tongkat Ali

Stadig kommer forskjellige varianter på banen, men hvis det er et som virkelig gjelder, så er det Tongkat Ali. Les alt du trenger å vite i denne informasjonssiden om urtemedisinen. Videre vil vi gjøre det så enkelt som mulig for deg ved å ha all informasjon du trenger om dette produktet. Vi er den største forhandleren i Europa når det kommer til Tongkat Ali.

Videre på denne siden vil du få svar på mange spørsmål. For det første vil du lære hva dette produktet er, hvor det kommer fra og hvilke egenskaper den har. Så her må du bare lese videre for all relevant informasjon om Tongkat Ali. Videre er urtemedisinen også kjent som Eurycoma Longifolia.

HVA ER TONGKAT ALI

Den er også kjent som Eurycoma på norsk og Longjack på engelsk. Det er et vanlig produkt laget av røttene til treet Eurycoma Longifolia. Det har vært i bruk som tradisjonell medisin i Asia i flere tiår. I disse røttene finner du mange forskjellige mineraler og substanser, som flavonoider, alkaloider og andre antioksidanter.

Ifølge et studie fra «National Library of Medicine» støtter forskning opp om en generasjonell bruk av Tongkat Ali i asiatiske land. Bruken har blant annet vært for å behandle alt fra malaria, infeksjoner, feber, mannlig fertilitet og ereksjonssvikt. Vår egen forskning.no har også omtalt denne urtemedisinen og dets effekt på energi. Denne er ikke fra 2023 forøvrig.

Tongkat Ali kan tas i kapselform med pulver eller som te etter at røttene er tørket og pulverisert. I Asia har det også vært tradisjon å trekke biter av røttene i kokende varmt vann før det inntas.

Røttene anses som en nasjonalskatt i Malaysia. Det har vært brukt der i flere hundre år som en tradisjonell medisin. Ofte mot stress og erektil dysfunksjon hos menn. Den har også blitt brukt som et afrodisiakum og en måte å få bedre appetitt og mer styrke på, samt som en type antibiotika.

HVOR GROR EURYCOMA LONGIFOLIA?

Siden Tongkat Ali har blitt brukt i flere hundre år som tradisjonell medisin i sørøst Asia, er det ikke overraskende at planten, Eurycoma Longifolia, gror i mange forskjellige land i regionen. Videre gror den naturlig i ‘Indochina’. Det inkluderer land som Kambodsja, Malaysia, Thailand, Myanmar (Burma), Vietnam og Laos, Indonesia og Filippinene. Til tross for at urtemedisinen ikke gror naturlig i Malaysia, anses den som en nasjonalskatt i landet og illustrerer verdien som importvare.

Vi kan også spekulere i at plantens bitre smak kan ha bidratt til at den ble ansett som en medisin for mange hundre år siden. Faktisk er det et velkjent ordtak i Asia om at ting som smaker bittert anses som bra for kroppen.

Derfor kan vi konkludere med at Eurycoma Longifolia trives i det tropiske klimaet som finnes i sørøst Asia. Derfor har den blitt brukt til flere formål opp gjennom historien i disse landene. Mest nevneverdig som en type ‘enhancer’ eller medisin.

I Europa og USA kan ikke denne planten gro naturlig. Selv om det er mulig å prøve å skape samme subtropiske klima som finnes i sørøst Asia innenfor veggene til et drivhus, er det bedre å la den vokse i sitt naturlige habitat. Derfor selger vi kun Tongkat Ali-tilskudd som har blitt dyrket i sørasiatiske land. Disse har gjennomgått en streng ekstraksjonsprosess for å sikre at vi kan levere det beste produktet mulig. Det er viktig at plantene og røttene deres (som er kosttilskuddet) får vokse der de naturlig hører hjemme. Dette for å sikre at det er en større forekomst av de biokjemiske forbindelsene og antioksidantene som finnes i roten. Vi lar alt være så naturlig som mulig for å sikre at det blir så næringsrikt som mulig.

HVORDAN PRODUSERES TONGKAT ALI?

Først og fremst, så er det viktig at man får tak i røttene til planten Eurycoma. Deretter er det vanlig å bruke enten en rotekstraktering for å få ut essensen til roten. Alternativt, gjør den om til pulver. Rotekstraktering betyr at man legger roten i veldig varmt vann og lar den trekke for å få ut hele essensen til roten. Denne måten gjør at man får ut et sterkt ekstrakt. Denne inneholder mest mulig av de gode tingene i roten slik som antioksidantene og andre ‘compounds’.

Den andre måten man kan produsere Tongkat Ali ut ifra Longjack er at man tørker og pulveriserer roten før man enten legger pulveret i en kapsel for enkelt inntak, eller selger det i pulverform. Denne metoden er vanligst og like god som ekstraktmetoden. Spesielt da pulveret fra roten har blitt brukt i te i flere hundre år, og at folk fremdeles bruker pulveret sammen med kaffe eller vann for å få i seg innholdet til roten.

Til tross for at planten gror i naturen, så finnes det nå plantasjer som gror Eurycoma. Dette i perfekt temperatur og forhold slik at røttene bygger opp tilstrekkelig næring, for så å begynne med pulveriseringsproduksjonen. Dyrking og kultivering av longjack tas meget seriøst i sørøst asia. De eksporterer massevis av røtter, ekstrakter og pulver derfra inn til Europa og USA.

HVILKE FORSKJELLIGE TONGKAT ALI PRODUKTER FINNES?

Istedenfor å se på de forskjellige merkene som tilbyr Tongkat Ali, så vil vi først se på de forskjellige produktversjonene du kan få av urtemedisinen på markedet nå til dags;

Ekstrakt Kapsler

Ekstrakt av roten i kapsel er en ganske så alminnelig måte å få i seg urtemedisinen på. Slik som vi nevnte ovenfor, så trekkes essensen av roten ut ved å legges i kokende vann over lang tid.

Pulverekstrakt Kapsel

Det er også mulig å få noe som heter pulverekstraktkapsler. Disse kapslene har et litt mer konsentrert pulver enn de vanlige kapslene. Det fører til at du får i deg mer milligram av de gode sakene i Tongkat Ali på færre doseringer. Pulverekstrakt og pulver i løsvekt trekkes ut på den beste måten via spraytørking. Massen som formes etter trekking av urten blåses med ultravarm gass og luft for å gjøre det om til pulver på en rask og skånsom måte.

Kapsel

Vanlige kapsler med vanlig pulver. Dette er den mest vanlige metoden å benytte seg av denne roten. Det er også den mest vanlige formen du ser den rundt omkring på nettet. Dette er måten vi prosesserer vår Tongkat Ali på. Der røttene vi bruker er av den høyeste kvaliteten som finnes på markedet. Dette reflekteres i at våre kapsler også er den høyeste mtp kvaliteten på markedet.

Pulver i løsvekt

Tidligere så nevnte vi at mennesker i sørøst Asia for flere hundre år har pulveriserte denne roten og brukte den i varmt vann som en type medisin. Når du skal bruke denne roten i pulverform uten kapsel så er det mest vanlig å putte den i varmt vann eller direkte i kaffe. Mange brukere av kosttilskuddet foretrekker å bruke den i kaffe da de sier at effekten kommer litt raskere. Dette er en helt grei måte å benytte seg av urtemedisinen på.

Annet

Det er også mulig å få tak i biter av Eurycoma. Det er dog litt ‘old-school’ og vil kanskje ha minst effekt. Om du kun har tørkede biter av roten som ikke har blitt gjort til våt eller tørr ekstrakt, så vil effekten selvsagt ikke være den samme som om du har ekstrakt i kapselformet dosering.

Hva skiller vårt produkt fra andre forhandlere?

Vi er veldig fokuserte på kvalitetssikring. Dette starter med at plantene som vi høster gros der de tilhører naturlig. Dette for at plantene (og røttene som urtemedisinen lages av) vil kunne bygge opp nok biokjemiske compounds, antioksidanter og Eurycomanone som er virkestoffet man er ute etter i Tongkat Ali.

Siden alt starter med et kildeprodukt som er av høy kvalitet, så bruker vi også en rotekstrakt metode som kalles spraytørking for å gjøre den om til pulver. Det begynner med at vi skånsomt trekker roten i vann før vi prosesserer den til en våt masse. Deretter blåses den med sinnsykt varm gass og luft for å pulverisere den mens den beholder så mange næringsstoffer som mulig.

Siden vi går gjennom denne prosessen, så vil vår Tongkat Ali være av den ypperste kvaliteten. Om du bestemmer deg for å kjøpe av oss så vil vi også nevne at vi har en utrolig rask leveranse.

Nå som du har fått en oversikt over de forskjellige produktene man kan lage av denne roten, så anbefaler vi selvsagt at du benytter deg av vårt produkt med pulveret i, da vår Tongkat Ali er av enormt god kvalitet og pulverekstraktet har god potens. Vårt produkt er også trygt å bruke.

EGENSKAPENE TIL TONGKAT ALI

Produktet har mange potensielle egenskaper. For det første, så er det vitenskapelig bevist at denne roten inneholder noen varianter av antioksidanter som selvfølgelig er kjent for å innsnevre frie radikaler og hjelpe med celleoppbygging. Antioksidanter er viktig for optimal kroppsfunksjon og det at roten inneholder disse er gode nyheter.

I tillegg har roten en mye høyere forekomst av bioaktive ingredienser enn resten av stilkene og bladene. Disse store bioaktive sammensetningene er eurycomanone, glycosaponin, polysakkarider og upolerte proteiner.

Eurycomanone er en av de viktigste og mest vitale bioaktive sammensetningene. Dens molekylstruktur har blitt forsket på i lang tid. Mengden eurycomanone som vanligvis hentes ut av roten er mellom 1 og 5%. Det kommer klart helt an på kvaliteten av planten man henter roten fra.

Siden mange rapporterer en oppkvikkende virkning av produktet, så er det ofte at den brukes som en såkalt ‘’pre-workout», nemlig et man tar 400mg – 1000mg før man skal trene. Det finnes mange forskjellige pre-workout tilskudd man kan ta, og ekstrakter fra denne roten brukes av en god andel mennesker.

Men, om vi skal se bort ifra disse effektene, så er denne roten og dens ekstrakter godt kjente for å kunne motkjempe erektil dysfunksjon og for å kunne øke en manns virilitet.

KJØP TONGKAT ALI HOS OSS

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Siden Tongkat Ali er relativt nytt i vesten, så er det selvsagt mange som har spørsmål rundt dette produktet. Vi svarer nedenfor på noen av våre ofte stilte spørsmål. Dette for at du kan lære mer om produktet vi lager av roten til denne planten.

HVA ER TONGKAT ALI

Navnet er det man kaller roten til planten Eurycoma Longifolia. På engelsk kjennes den under navnet Longjack. Denne planten og roten har blitt brukt som medisin i sørøst asia i flere hundre år. Den har nylig kommet på banen i Europa og USA som et produkt som visstnok skal ha en effekt på menns virilitet først og fremst. Vi vet også at den har andre egenskaper som gjør den til et flott kosttilskudd.

HVOR KAN DU KJØPE TONGKAT ALI?

Du kan kjøpe et anbefalt produkt trygt på nettet. Det er dog viktig å forstå at kvaliteten på produktene du finner på nettet kan variere. Hos oss vil du alltid få den høyeste mulige kvaliteten da vi har en streng seleksjonsprosess for røttene vi bruker i våre doseringer. Dette betyr at vi ikke alltid vil kunne ha produktet på lager. Pass derfor på at du kikker innom nettsiden vår så ofte du kan for å se når du har mulighet for å få kjøpt neste leveranse.

ER TONGKAT ALI LOVLIG?

Det har blitt forsket på av europeiske og amerikanske laboratorier. Det konkluderes med at det er helt og holdent lovlig til kjøp og konsumering. I vesten blir Tongkat Ali ansett som en ‘’alternativ medisin» og et alternativt kosttilskudd. Dette i tillegg som en virilitetsmedisin for menn som sliter med ting som erektil dysfunksjon. Her snakker vi om de mest kjente egenskapene, men den har også veldig mange andre positive biokjemiske forbindelser og gode antioksidanter i seg. Tongkat Ali er godkjent hos mange autoriteter i Europa og USA, og anses som et kosttilskudd, så du trenger ikke å bekymre deg for noen form for lovlighet når det kommer til dette produktet.

ER PRODUKTET KUN FOR MENN?

Til tross for at Tongkat Ali er kjent for å ha positiv effekt for menn med virilitetsproblemer (libido) slik som erektil dysfunksjon, så er ikke dette produktet kun for menn. Både kvinner og menn bruker produktet i kapsel form eller pulverform for mye annet også, spesielt på de biokjemiske forbindelsene og antioksidantene som er i roten. Mange tror også på effektene som har blitt snakket om i urmedisin fra sørøst asia der det i flere hundre år har blitt trodd at roten hjelper mot ting som infeksjoner og annet.

ALTERNATIVER TIL TONGKAT ALI I NORGE

Slik som det er på markedet nå, så er det ingen erstatninger eller alternativer for Tongkat Ali. Roten fra planten den kommer fra er ganske så unik. Det er kun Tongkat Ali som kan gjøre det produktet gjør. Selvfølgelig går det an å ta andre kosttilskudd i kombinasjon med hverandre for å få en lignende effekt. Slik som cialis og hormorsupplementer. Forskjellen er at urtemedisinen er unik og det er dette som har gjort den til en litt skjult hemmelighet for de som benytter seg av denne roten.